Pengetahuan umum babagan generator generator solar

General knowledge of diesel generator set

Preparation sadurunge unit diwiwiti
1. Priksa manawa tingkat minyak minyak pelumas, level pendingin lan jumlah bahan bakar ana ing garis skala sing wis ditemtokake lan ing kisaran sing wis ditemtokake.
2, priksa pasokan minyak mesin diesel, pelumasan, sistem pendinginan saben pipa lan gabungan manawa ana kebocoran minyak, fenomena kebocoran banyu.
3. Priksa manawa sirkuit listrik ndhelikake bebaya kebocoran kayata kulit sing rusak, apa kabel grounding lan sirkuit listrik ngeculake, lan apa hubungane antara unit lan pondasi kasebut kuwat.
4. Yen suhu sekitar luwih murah tinimbang nol, tambahake proporsi antifreeze ing radiator miturut proporsi ing manual.
5. Nalika pesawat generator diesel diwiwiti kaping pisanan utawa mandheg suwe, mesthine kudu ngentekake hawa ing sistem bahan bakar.
6. Gulung troli saklar saka kabinet garis sing mlebu menyang posisi sing digunakake, lan priksa manawa ngalih panyimpenan energi sejajar.

Unit diwiwiti
1. Sawise nutup keamanan ing kothak kontrol, penet tombol wiwitan nganti 3 ~ 5s. Yen wiwitan ora sukses, kudu ngenteni nganti 20 detik diwiwiti maneh. Yen wiwitan ora sukses kaping pirang-pirang, operasi wiwitan kudu dihentikan, lan voltase batere utawa sirkuit minyak lan faktor kesalahan liyane kudu diilangi sadurunge diwiwiti maneh.
2. Amati tekanan minyak nalika miwiti. Yen tekanan minyak ora ditampilake utawa kurang banget, nuli mandheg banjur priksa.

Operasi unit
1. Sawise unit diwiwiti, priksa paramèter modul kothak kontrol: tekanan minyak, suhu banyu, voltase, frekuensi, lsp. Ing kisaran sing wis ditemtokake, lan cathet ing buku rekaman saben 1 jam.
2. Biasane, kacepetan unit tekan kacepetan sing dirating langsung sawise diwiwiti; Kanggo unit kanthi sarat kacepetan meneng, umure meneng umume 3 ~ 5min, lan wektu meneng ora gampang dawa banget, yen ora bisa ngilangi komponen generator sing gegandhengan.
3, priksa kebocoran minyak unit, banyu lan peralatan listrik.
4. Priksa pengikatan saben sambungan unit kanggo ndeleng manawa ana getar lan geter kasar.
5. Priksa manawa macem-macem piranti proteksi lan ngawasi unit normal.
6. Priksa manawa suhu generator ana ing kisaran sing wis ditemtokake.
7. Yen kacepetan tekan kacepetan sing dirating lan paramèter operasi tanpa beban stabil, tutup catu daya.
8. Priksa lan konfirmasi manawa parameter layar kontrol ana ing kisaran sing diidini, lan priksa geter unit maneh, apa ana telung bocor lan kesalahan liyane.
9. Operasi kakehan banget dilarang nalika unit lagi mlaku.

Operasi paralel unit
1. Setel mesin pertama dadi mesin utama, lan mesin nomer loro dadi mesin budak.
2. Sawise set generator pertama mlaku kanthi lancar, set generator nomer loro bakal dilebokake ing operasi paralel.
3. Sawise rong mesin kasebut mlaku sejajar, kudu diwenehi perhatian marang ukuran karya kuwalik, yaiku ing antarane 1 lan 10KW kanthi kahanan normal. Yen ngluwihi kisaran iki, hubungi pabrikan kanggo diproses.

Tutup normal
Rem kudu dibukak sadurunge dipateni. Umumé, kudu mlaku nganti 3 ~ 5 menit kanggo mandheg sawise diundhuh.

Tutup darurat
1. Yen ana kelainan ing operasi generator, kudu mati lan langsung laporake menyang pengiriman tambang.
2. Yen mati darurat, pencet tombol mandheg darurat utawa cepet tekan gagang kendali pompa injeksi bahan bakar menyang posisi parkir.


Wektu kiriman: Mar-19-2021